InfoSapio-A.S.

Animo Succesus


Are you wondering how #ArtificialIntelligence might affect your job or your life?

În perioada 2020-2021, Finlanda va oferi cetățenilor europeni acces gratuit la acest curs online de succes, Elementele AI (Inteligenței Artificiale). Cursul va fi disponibil în toate limbile oficiale ale UE.

Elementele AI (Inteligenței Artificiale) mai multe aici

Educația ar trebui să creeze comunități.

Competente pentru a avea o viață împlinită.

Pe 25 ianuarie 2018, Comisia Europeană cu participarea comisarului european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics a organizat, la Bruxelles, primul Summit U.E. în domeniul educației și formări în Europa, în cadrul căruia reprezentanți la nivel înalt din statele membre au fost invitați să discute modalitățile prin care sistemele naționale de învățământ pot deveni mai favorabile incluziunii și mai eficiente.

Acest eveniment urmează Summitului de la Göteborg, din noiembrie 2017, unde Comisia și-a prezentat viziunea creării unui Spațiu european al educației până în 2025 și Consiliului European din decembrie 2017, în cadrul căruia statele membre și-au exprimat disponibilitatea de a face mai mult în domeniul educației. Summitul a reprezentat o ocazie importantă pentru 18 miniștri ai educației din UE (România nu a participat !!!), profesioniști și reprezentanți ai domeniului educațional din întreaga Europă să se întâlnească și să discute pe marginea viitorului educației în Europa. Acest summit european al educației este primul dintr-o serie de astfel de evenimente, cel de-al doilea fiind deja programat pentru toamna anului 2019. Mai multe informații aici și aici.

Uniunea Europeana si bugetul pe 2021-2027. Bugetul pentru Erasmus+ se dublează!

Comisia Europeană a propus in data de 2 mai 2018, un buget pe termen lung pentru perioada 2021-2027.

Uniunea Europeană cu 27 de membri și-a stabilit prioritățile politice și are acum nevoie de resursele necesare pentru a răspunde acestora.

Pentru a finanța prioritățile noi și urgente, vor trebui majorate actualele niveluri de finanțare. Investițiile actuale în domenii precum cercetarea și inovarea, tineretul, economia digitală, gestionarea frontierelor, securitatea și apărarea vor contribui la prosperitate, sustenabilitate și securitate în viitor. De exemplu, bugetul alocat programului Erasmus+ și al Corpului european de solidaritate va fi dublat.

O nouă Uniune cu 27 de membri are nevoie de un buget nou și modern, care să arate că Europa a integrat învățămintele din trecut. Aceasta înseamnă reducerea în continuare a birocrației atât pentru beneficiari, cât și pentru autoritățile de management prin norme mai coerente pe baza unui cadru unic de reglementare. Astfel va fi mai ușor atât să se monitorizeze și să se măsoare rezultatele, cât și să se efectueze modificări, dacă este necesar.

Structura bugetului va fi mai clară și mai bine adaptată priorităților Uniunii. În prezent, fondurile sunt împărțite la un număr mult prea mare de programe și instrumente, atât în interiorul, cât și în afara bugetului. Comisia propune reducerea numărului de programe cu mai mult de o treime (de la 58 în prezent la 37 în viitor), de exemplu, prin regruparea în noi programe integrate a surselor de finanțare fragmentate și prin simplificarea radicală a utilizării instrumentelor financiare. ...mai mult aici

Let's chat

Facebook
LinkedIn