Despre Asociatie
Animo Succesus
Misiune
Educația este permanentă.
Considerăm că educația ca activitate socială se exercită asupra ființelor umane de la naștere, pe parcursul vârstelor școlare, al celor adulte, în forme diferite și cu tipuri diverse (formale, informale, nonformale,), este evident că nu putem vorbi decât despre o permanență a educației, despre un continuum educativ, preexistent și existent asupra întregului mediu de viață.
Necesitatea educației permanente a fost intuită cu mult timp în urmă, inainte de a se constitui într-un principiu fundamental de abordare și considerare a educației contemporane.
Comenius apreciază că „pentru fiecare om, viața sa este o școală, de la leagăn până la moarte”, astfel „tot ceea ce facem, ce gândim, vorbim, auzim, dobândim și posedăm nu este altceva decât o anumită scară pe care ne urcăm din ce în ce mai mult, spre a ajunge cât mai sus”. (J.A. Comenius, 1970).
Adevărul este că procesul educației începe în copilărie și nu se termină niciodată. Iată ce spune Johann Heinrich Pestalozzi: „Ceasul nașterii copilului este ceasul începutului educației.” iar Jules Michelet completează: „Cât timp tine educaţia? Atât cât ţine şi viaţa.”
Avem convingerea că participarea la actul cultural de la o vârstă fragedă este benefică, aceasta dezvoltând capacitatea de exprimare și autoreprezentare, dar și sensibilitatea culturală și anumite abilități și atitudini, cât și capacitatea de autoeducare, gândire creativă și critică.
Cultura păstrează și transmite cunoștințele, despre societate, detalii despre viața cotidiană, cultura creează valori și simboluri, cultivă și fortifică relațiile sociale. Faptul de a fi parte a culturii și potențialul de creație sunt importante pentru „omul universal”. Unul dintre cele mai proeminente exemple în acest sens este Leonardo da Vinci, care a combinat activitatea în domeniul științei și literaturii cu arta.
Educația în viața unui om joacă un rol extrem de important, educația dezvoltă nenumărate laturi senzitive, emoționale, cât și laturi pragmatice de viață, educația ca definiție este un fenomen social care reprezintă transmiterea de cunoștințe și trăiri existențiale, a generalităților despre cultură și societate. Educația dezvoltă stilul unui om, învățarea ajută la formarea unui scop în viață, la formarea viitorului, însă și cantitatea face diferența în acest caz, tocmai de aceea în funcție de învățăturile primite, personalitățile sunt diverse.
Obiective
Obiectivul Asociației este desfășurarea de activităţi susţinute de educaţie completă, echilibrată și de calitate, culturală, moral-civică și spirituală oferită tinerilor și oricărei persoane din rândul comunităţii, care să le permită acestora, să ia decizii benefice propriei dezvoltări ce vor avea impact asupra lumii și a modul în care aceștia vor trăi.
Angajamentul pedagogic:
· Realizarea de activități/programe/proiecte educaționale, culturale, moral-civice și spirituale situate la un nivel superior de performanță.
· Furnizarea de programe educaționale centrate pe nevoile actorilor din sistemul de învățământ.
· Realizarea activitaților educative, culturale, moral-civice și spirituale care să conducă la dezvoltarea personală, a competențelor, a talentelor și încrederii în sine.
Valorificarea la maximum a potenţialului copiilor și tinerilor prin:
· Promovarea unui proces interactiv, modern, cognitiv-constructivistă de predare – învăţare – evaluare;
· Încurajarea creativităţii şi a flexibilităţii gândirii, gândire critică;
· Dezvoltarea relaţiilor sociale și atitudine pro-activă;
· Promovarea respectului şi interesului pentru valorile culturii naţionale şi universale.
Valori urmărite
Performanță
Integritate
Cooperare
Respect
Toleranță
Responsabilitatea
Libertatea
Pluralismul
Demnitatea și Drepturile Omului
Leadership
Îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite
Competență
Egalitatea de șansă
Muncă în echipă.